Besøk oss i Horten

Kunnskap skaper engasjement

Hello world
Hello world

Besøkssenter Oslofjorden - besøk oss på historiske Karljohansvern


Besøkssenter Oslofjorden skal inspirere til tiltak slik at vi kan ha en ren og rik Oslofjord i fremtiden. Besøk vår interaktive og spennende utstilling i Horten.

Midt i hjertet av Karljohansvern i Horten finner du Besøkssenter Oslofjorden. Dette er et opplevelsessenter for hele familien som både skal inspirere, glede og skape nysgjerrighet om livet i Oslofjorden.

Her kan du fargelegge din egen fisk, for så å sende den ut i vårt store digitale akvarium. Vi har kreative verksteder, marine spill, quiz, plakater og mye mer! Før sommeren vil senteret også bli supplert med en mikroplastfanger og andre interaktive stasjoner etter sommeren. Her kan både barn og voksne lære noe, samtidig som man har det gøy.


I løpet av sommeren 2023 skal Besøkssenter Oslofjorden lansere en kunnskapsløype rundt i Karljohansvern. Her kan besøkende skanne QR-koder for å lære mer om Oslofjorden.Kreative verksteder:


Utforsk mikroverden med mikroskopering

Visste du at det finnes en hel verden under vann som vi ikke klarer å se med det blotte øyet? Mikroverden er et sted der alt plutselig viser seg fra sin beste og kuleste side, og du kan bli kjent med havets mikroorganismer på en helt ny måte. Kanskje ser du ting rundt deg og på deg på en helt annen måte med våre digitale håndmikroskoper! Aktiviteten passer for alle.

 

Dekorer ditt eget handlenett

Ta turen til Besøkssenter Oslofjorden og lag ditt helt eget handlenett på vårt kreative verksted! Plastposer og engangsemballasje må vi sammen bruke mindre av, og hva er vel bedre enn et eget handlenett du får pynte med farger og mønstre – her setter kun fantasien grensene – og som du får ha med hjem? Aktiviteten passer best for de over 6 år og gjerne sammen med foreldre.

(Pris kr. 30,- pr. stk.)

 

Lag ditt eget insektshotell (kommer snart)

Vil du hjelpe biene? Bygg et insektshotell! Ved å sette ut et insektshotell får biene og andre pollinerende insekter et trygt sted å bo, og samtidig øker du det biologiske mangfoldet.

Hortenskanalen, foto: Martin Olsen/Visit Vestfold

Hva mer kan du oppleve på Karljohansvern?


Besøkssenter Oslofjorden ligger på storslåtte Karljohansvern utenfor Horten sentrum, som tidligere huset en marinebase og et skipsverft. Her kan du gå en idyllisk rundtur på kyststien, omringet av flott natur og historiske spor. Karljohansvern er åpent året rundt.


En fin rundtur får du ved å starte ved Preus museum, og følge kyststien sørover langs kanalen til småbåthavna.De flotte bøketrærne på begge sider av kanalen har stått der i 100 år.


Den pittoreske kanalen rundt området gjør at Karljohansvern ligger adskilt fra fastlandet, og tre broer sikrer forbindelsen mellom den gamle marinestasjonen og byen. Få også med deg noen kulturhistoriske smakebiter på:Les mer om Karljohansvern her