Besøk oss i Horten

Kunnskap skaper engasjement

Hello world

Foto: Inspiria science center

Åpner kreativt verksted 21.januar


Allerede til helgen du ta turen innom Besøkssenter Oslofjorden, og bli med på våre kreative verksteder som er til glede og nytte for både dere og naturen.

 

Utforsk mikroverden: Mikroskopering

Visste du at det finnes en hel verden under vann som vi ikke klarer å se med det blotte øyet? Mikroverden er et sted der alt plutselig viser seg fra sin beste og kuleste side, og du kan bli kjent med havets mikroorganismer på en helt ny måte. Kanskje ser du ting rundt deg og på deg på en helt annen måte med våre digitale håndmikroskoper! Aktiviteten passer for alle.


Dekorer ditt eget handlenett

Kreativt verksted: Dekorer handlenett
Ta turen til Besøkssenter Oslofjorden og lag ditt helt eget handlenett på vårt kreative verksted! Plastposer og engangsemballasje må vi sammen bruke mindre av, og hva er vel bedre enn et eget handlenett du får pynte med farger og mønstre – her setter kun fantasien grensene – og som du får ha med hjem? Aktiviteten passer best for de over 6 år og gjerne sammen med foreldre.

(Pris kr. 30,- pr. stk.)


Kommer senere: Lag ditt eget insektshotell

Vil du hjelpe biene? Bygg et insektshotell! Ved å sette ut et insektshotell får biene og andre pollinerende insekter et trygt sted å bo, og samtidig øker du det biologiske mangfoldet.

Hello world

Foto:

Skoletilbud på Besøkssenteret


Besøkssentere Oslofjoden lanserer et undervisningsopplegg med tema Oslofjorden og dens utfordringer, med oppstart tidlig i 2023.


Mer informasjon kommer.

Hello world

Foto: Rosa Hernandez/Logic Interactive

Besøkssenter Oslofjorden lanserer kunnskapsløype


I løpet av våren 2023 lanserer Besøkssenter Oslofjorden en kunnskapsløype med QR-koder om Oslofjorden rundt om på Karljohansvern.


Mer informasjon kommer.

Hortenskanalen, foto: Martin Olsen/Visit Vestfold

Foto: Martin Olsen/Visit Vestfold

Hva kan du oppleve på Karljohansvern?


Besøkssenter Oslofjorden ligger på storslåtte Karljohansvern utenfor Horten sentrum, som tidligere huset en marinebase og et skipsverft. Her kan du gå en idyllisk rundtur på kyststien, omringet av flott natur og historiske spor. Karljohansvern er åpent året rundt.


En fin rundtur får du ved å starte ved Preus museum, og følge kyststien sørover langs kanalen til småbåthavna.De flotte bøketrærne på begge sider av kanalen har stått der i 100 år.


Den pittoreske kanalen rundt området gjør at Karljohansvern ligger adskilt fra fastlandet, og tre broer sikrer forbindelsen mellom den gamle marinestasjonen og byen. Få også med deg noen kulturhistoriske smakebiter på:Les mer om Karljohansvern her