Andre besøkstilbud

Aktiviteter og opplevelser i og rundt Oslofjorden

Foto: Janko Ferlic / Unsplash

Det er mye å oppleve for store og små rundt hele Oslofjorden. Her kan du bli kjent med noen av de mulighetene som finnes enten du ønsker å oppleve kultur, natur – eller noe helt annet.

Hello world

Ytre Hvaler nasjonalpark


Ytre Hvaler nasjonalpark er et unikt marint naturområde som kan by på vakker skjærgård, kyst og et spektakulært undervannslandskap. Stupende klipper, tareskoger, koraller og ålegressenger er bare noe av det som finnes under vann.


Besøkssenteret på Skjærhalden og Storesand inviterer til naturopplevelser og skal inspirere til vern av sårbar natur.


Her kan du lese mer om Ytre Hvaler nasjonalpark og besøkssenter Skjærhalden og Storesand

Hello world

Færder nasjonalpark


Bli med til Færder og inn i en fascinerende verden av vakre fugler, blomster, insekter og et landskap formet av is, vann og menneskers bruk. 


Besøkssenteret tilbyr utstillinger, undervisning, arrangementer og guidede turer for å formidle om den praktfulle naturen over og under vann, og den spennende kulturhistorien som strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Her kan store og små oppleve storslått natur sammen.


Les mer om besøkssenteret og nasjonalparken i Færder.

Hello world

Jomfruland nasjonalpark


Jomfruland nasjonalpark er en marin nasjonalpark som omfatter vakre landskap, produktive sjøområder, og et stort naturmangfold.


Etter etableringen av Jomfruland Nasjonalpark i 2016, søkte Kragerø kommune i 2021 Miljødirektoratet om autorisasjon for et besøkssenter. Senteret skal inspirere barn, unge og voksne til læring og ivaretakelse av nasjonalparken.


Les mer om besøkssenteret og nasjonalparken her.

Hello world

Visit Vestfold


I Vestfold er du tett på alt – enten du er opptatt av vikinghistorie eller ønsker å oppleve magisk natur på Verdens Ende. Vestfold er som en skjærgårdspark full av gode opplevelser. Gjennom året står kulturopplevelsene i kø, og det er kort vei mellom høye heler på byen og vandring langs kyststiene.


Besøk feriefavorittene Stavern, Larvik, Sandefjord, Tønsberg,Færder, Horten, Åsgårdstrand og Holmestrand.


Les mer om hva du kan oppleve i Vestfold

Hello world

Visit Østfold

 

Visit Østfold er den offisielle reiseguiden til Østfold, og består av Mosseregionen, Destinasjon Halden, Visit Indre Østfold og iSarpsborg.


I Østfold er det et eldorado av muligheter å velge mellom for hele familien – med flust av aktiviteter, attraksjoner, restauranter, shoppingmuligheter, overnattingssteder og friske friluftsopplevelser.


Les mer om opplevelser i Østfold her

Hello world

Visit Greater Oslo

 

I regionen som omkranser hovedstaden finner du dype skoger, vakre strender og sjarmerende småbyer som Drøbak og Holmsbu. Regionen har et rikt og variert kulturliv med opplevelser for hele familien. Legg turen til Henie Onstad Kunstsenter, Ramme Gård eller TusenFryd.


Oppdag de ikoniske museene Oscarsborg og Eidsvoll 1814, smak den gode lokalmaten og shop på Norges største outlet Oslo Fashion Outlet. Tilbring fritiden med venner og familie på unike overnattingssteder eller spahotell.


Les mer om besøkstilbudet til Visit Greater Oslo

Hello world

Visit Oslo

 

Oslo byr på visuelle høydepunkter som strekker seg fra nye arkitekturiske landemerker til eksperimentell gatekunst.

En tur langs Oslos nye havnepromenade er et urbant eventyr: Beroligende natur på den ene siden – arkitektur, kunst og mat i verdensklasse på den andre.


I Oslo er det også mange fine muligheter for å skape minner for livet – sammen med barna, familie, kollegaer eller venner. Oppleve marka, møte eksotiske reptiler og eller besøk et avbyens mange barnevennlige museer.


Les mer om besøkstilbudet til Visit Oslo

Hello world

Regionale vitensentere


Rundt Oslofjorden finnes flere spennende vitensenter å besøke. Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter. I et vitensenter kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi gjennom egen aktivitet og i samarbeid med andre.


Les mer om vitensentrene her!

Finn flere tips til aktiviteter rundt Oslofjorden

unsplash